Motivatie-tips voor een vroege ochtend work-out

Vroeg in de ochtend sporten heeft veel voordelen. Je krijgt er een energieboost van waar je de hele dag van profiteert, je (vet)verbranding wordt lekker in gang gezet en mocht de avond onverwacht anders lopen (langer doorwerken, een spontane uitnodiging), dan heb jij je work-out in ieder geval al binnen. De keerzijde: ’s ochtends kost het vaak nét wat extra moeite om uit bed te komen en motivatie te vinden om in beweging te komen. Deze tips kunnen je daar hopelijk wat bij helpen.

1. Maak een planning

Vooruit plannen is cruciaal. Je wilt niet dat ’s ochtends je wekker gaat en je vervolgens eerst nog na moet gaan waar je sportschoenen ook al weer liggen. Zorg dat je al die dingen de avond ervoor al hebt gedaan. Leg je sportkleren klaar, zorg dat je telefoon is opgeladen (als je die meeneemt) en dat eventuele oordopjes, zweetbandjes of een bidon met water klaarstaan. Juist zo vroeg in de ochtend is het verleidelijk om bij de minste of geringste tegenslag de handdoek in de ring te gooien, dus maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk.

2. Zoek iemand om samen mee te sporten

Niet alleen is het makkelijker om uit bed te komen als je weet dat er iemand op je rekent, het is ook een stuk gezelliger om samen sportend aan je dag te beginnen. Je kunt al rennend, fietsend of gewichten liftend wat kletsen (of klagen) en de tijd gaat gegarandeerd een stuk sneller

lees verder: http://www.goedgevoel.nl/motiv…