Mosselen met bleekselderij

Wanneer je al jaren en jaren een kookrubriek schrijft voor de krant, val je wel eens in herhaling. Maar dit heerlijke pannetje met mosselen had ik toch echt nog niet eerder gepubliceerd. Dus bij deze. Al blijkt dat ik beter kan koken dan kan rekenen…

Time flies when you’re having fun is een gevleugeld gezegde waar ik zo snel even geen Nederlands equivalent voor weet*. Al sinds 2010 schrijf ik wekelijks voor dagblad Trouw, en nu blijken er dus zomaar ineens al veertien jaren verstreken sinds mijn allereerste aflevering. Ook bij vakantie of verkoudheid ben ik elke zaterdag present. Al begon ik dat eerste jaar trouwens pas eind augustus, dus dat waren geen 52 maar 19 afleveringen.

Nu ben ik natuurlijk geen Ionica Smeets**, maar als ik het allemaal bij elkaar optel, is dit als het goed is mijn zeshonderdnegenentachtigste aflevering. 689!*** Toegegeven, niet speciaal een memorabel aantal, maar ik vertel het omdat je in een kookrubriek-in-de-krant nu eenmaal onherroepelijk tegen herhalingen aanloopt. In de herfst regent het appels, in het voorjaar ‘moet’ er iets met asperges en het onvermijdelijke kerstmenu komt ook alweer in zicht. Bloemkool, tomaten en bramen: ze passeren elk jaar weer de revue. Net als pizza, pasta en risotto. Of taart, jam en stoofpotjes. Want over lekkere dingen raak ik nu eenmaal nooit uitgeschreven.

Soms moet ik echt even nakijken of ik een bepaald recept niet al lang eens gedaan heb. Neem nou mosselen. Die heeft u hier vaker voorbij zien komen. Op z’n Spaans, op z’n Thais, op z’n Indonesisch, met prei, met tuinkruiden, met cocktailsaus, en dan vergeet ik er vast nog een paar. Want ik hou erg van mosselen, al was het maar omdat ze zo snel klaar zijn.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 24 december 2023 door KokenmetKarin