Je borsten in shape

Kortgeleden las je op FitGirl het artikel ‘Mijn borsten verdwijnen, wat nu?’, waarin werd uitgelegd hoe het komt dat je borsten kleiner worden naarmate je afvalt. Velen van jullie vroegen zich af hoe je gewicht kunt verliezen en tóch mooie volle borsten behoudt. De oplossing is eenvoudig: met gerichte workouts en een goede verzorging!

Drie doeltreffende oefeningen

1 Dumbbell bankdrukken

Neem in beide handen een dumbbell en ga met gestrekte armen op je rug liggen. Laat de dumbbells tot vlak bij je borsten zakken en duw je armen dan weer omhoog. Doe dit tien keer en stap dan over op push-ups, want ook daarmee verstevig je het hele borstgebied.

2 Push-ups

Start op handen en voeten, met je voeten dicht naast elkaar en je handen ruim op schouderbreedte, waarbij je je lichaam in een rechte lijn houdt. Zak, met je bovenarmen in een hoek van 45 graden, omlaag tot je borst de grond bijna raakt. Pauzeer even en duw jezelf weer omhoog in de beginpositie.

Herhaal oefening 1 en 2, wacht 90 seconden en ga dan verder met oefening 3.

3 Flying dumbbells

Houd je voeten op de vloer en ga op je rug op een platte bank liggen. Houd met licht gebogen armen de dumbbells omhoog en laat ze langzaam tot op schouderhoogte zijwaarts zakken. Duw je armen dan weer in de starthouding. Herhaal dit tien keer, pauzeer 90 seconden en doe het nog tien keer.

Goede gewoontes, mooie borsten

  • Houd je gewicht stabiel en voorkom dat je huid oprekt en niet meer terug veert.
  • Draag tijdens het sporten een goed ondersteunende sport-bh.
  • Stimuleer de elasticiteit van je borsthuid met de juiste voeding: eet voldoende groene bladgroente, bessen en eiwitten uit mager vlees, vis en noten. Zorg ook voor genoeg vitamine A, B, C en E, jodium, selenium, zink, omega-3 en -6. Lastig? Neem dan een multivitaminesupplement.
  • Een koude douche en (zachte) scrubbeurt zijn goed voor de bloedcirculatie. Smeer je borsten daarna in met een rijke (alcoholvrije) crème.
  • Stop met roken en draag overdag een goed passende bh.