Naast miso aubergines kun je miso voor nog veel meer gerechten gebruiken. Miso pasta is namelijk de ideale basis voor sauzen en marinades. Misschien ken je de bekende Miso soep wel? En miso pasta is helemaal plantaardig!
Miso is een op natuurlijke wijze gefermenteerd mengsel van sojabonen, zout en soms granen. Het smaakt een beetje naar een zoutige, dikke sojasaus. In japan wordt miso onder de extra smaak umami geplaatst. De smaak is lastig te omschrijven, maar ik vind miso echt heerlijk!
Het heeft best een heftige of ‘harde’ smaak. Miso pasta moet daarom ook echt als smaakmaker worden gebruik, bijvoorbeeld om aubergines of tofu licht mee te marineren.
Naast miso pasta hoort er officieel mini (rijstazijn), sake en suiker in de marinade. Omdat ik meestal niet de hele Aziatische toko in mijn keuzekastje heb staan, gebruik ik gewoon rijstazijn en suiker.
Omdat de smaak van miso erg aanwezig is, is het lekker om de rest van het gerecht basic te houden. Ik koos voor bulgur met frisse tomaat en lente ui, en knapperige bimi. Een perfecte combinatie. En o ja, vergeet de sesam niet, dit is zo lekker met de smaak van miso en aubergine.
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 02 februari 2020 door feelgoodbyfood