Zó minimaliseer je spierpijn na het sporten

Spierpijn is niet alleen vervelend, maar het kan er ook voor zorgen dat je je volgende workout overslaat en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Met deze vijf tips minimaliseer je spierpijn na het sporten. Happy in Shape vertelt!

1. Drink watermeloensap

Volgens een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Agricultural and Food Chemistry kan het drinken van watermeloensap vóór je workout spierpijn minimaliseren. Hoe dat kan? Doordat watermeloen het aminozuur L-citrulline bevat, verbetert je doorbloeding en krijgen je spieren meer zuurstof zodat ze sneller kunnen herstellen. Maak er bijvoorbeeld sap van of voeg het toe aan je smoothie.

2. EET DIRECT NA HET SPORTEN

Je spieren kunnen pas herstellen als je genoeg, op tijd én de juiste voeding binnenkrijgt. Probeer binnen 15 en 45 minuten te eten na het sporten en kies post-workout foods die rijk zijn aan proteïnen en complexe koolhydraten bevatten.

3. DRINK GENOEG WATER

Probeer vlak voor het sporten niet te veel te drinken, maar zorg ervoor dat je je lichaam goed hydrateert na het sporten. Door uitdroging herstellen je spieren niet goed.

4. DOE EEN DEGELIJKE COOLING DOWN

Loop of fiets langzaam naar huis en doe wat stretchoefeningen, zodat je lichaam afvalstoffen kan afvoeren die anders later voor spierspijn en stijfheid zorgen. Zorg ervoor dat je voor je workout ook genoeg bent opgewarmd (maar bewaar stretchen voor ná het sporten, in verband met krachtverlies en het risico op blessures).

5. MASSEER JE SPIEREN

Een massage kan niet alleen voor minder spierpijn zorgen, maar ook voor snellere groei van de spieren. Dat bleek uit een onderzoek gepubliceerd inScience Translational Medicine.

LEES OOK: