Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes. Superleuk als voorgerecht of als borrelhap. De biefstuk bakken we op hoog vuur rondom goudbruin en snijden we daarna in dunne plakjes. Smeer de focaccia broodjes in met zelfgemaakte balsamico-mayonaise, leg daarop plakjes malse biefstuk en garneer met krokante uitjes (ja daar zijn ze weer!), wat cress.. Focaccia met biefstuk. Goddelijke combi kan ik je vertellen.
Biefstuk en balsamico zijn dikke smaakvrienden. Nu kun je de balsamico-azijn gewoon over de gebakken biefstuk heen drizzelen, maar nog lekkerder is om er een mayonaise van te maken! Hiervoor meng je simpelweg een paar eetlepels balsamico door een portie goede mayonaise. (Ook érg lekker als dipje bij chips trouwens..). Met de biefstuk kunnen we twee dingen doen: je bakt hem door en door gaar of we gaan voor medium-rare. Die laatste heeft mijn voorkeur. Het is dan wel belangrijk dat je voor een mals biefstukje kiest. Bijvoorbeeld ossenhaas (deze is súper mals) of kogelbiefstuk. Bak de biefstuk in een goede klont roomboter, snijd hem in dunne plakjes en serveer op een knapperig focaccia broodje met balsamico-mayonaise en krokante uitjes. Heer-lijk.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 23 december 2023 door beaufood