Een dierenleven redden én niet op smaak en voedingswaarde hoeven inleveren, wie wil dat nu niet? In dit artikel vind je 5 eenvoudige keukentips die het laagdrempeliger maken om minder vlees te eten.
Sojaproducten zoals tofu en tempeh marineren maakt het zo veel lekkerder. Hierdoor wordt tofu namelijk allesbehalve smaakloos en de tempeh zuigt de ingrediënten dusdanig op dat je er van blíjft eten. Om ervoor te zorgen dat de marinade goed intrekt is het belangrijk om de tofu of tempeh in kleine stukjes te snijden.
Een voorbeeldmarinade (voor 2 personen):
Laat de marinade 3 uur intrekken voor je de tofu of tempeh bakt. Haal de blokjes uit de pan wanneer ze goudbruin zijn.
Meer inspiratie? Bekijk ook dit artikel met 5 gezonde vleesvervangers.
Er zijn ook genoeg heerlijke en voedzame vegetarische curry’s zonder vlees of vis te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan deze zalige curry met zoete aardappel of deze curry met kikkererwten, boontjes en cherrytomaten.
Lees verder op www.fit.nl
Geplaatst op 01 juli 2024 door fitnl