Mijn lievelingspizza: speltpizza met burrata, peer en dadels

Wie denkt dat healthy foodies geen pizza kunnen eten heeft het onwijs mis. Daar is deze blog het bewijs van, dus lees vooral verder. Het verbaast mij nog steeds dat er mensen zijn die denken dat je nooit meer pizza kunt eten als je ‘gezond’ eet. Het gaat erom dat je de juiste ingrediënten voor je pizza kiest. En dan tover je in een handomdraai de lekkerste pizza op tafel, van heerlijke, verse ingrediënten. Zo maakte ik laatst deze speltpizza met burrata van Vers Spelt Pizzadeeg van Tante Fanny. Dat is super makkelijk: de bodem van spelt zit opgerold met bakpapier in de verpakking. Het enige wat je hoeft te doen is uitrollen over de bakplaat, versieren met je lievelings toppings, 15-20 minuten in de oven. En smullen maar!

Ik koos voor een pizza met burrata. Dat is zo mijn aller, aller, allerlievelings! In Bali eet ik regelmatig bij een heel fijn Italiaans restaurantje, waar ik dus kennis heb gemaakt met de pizza burrata. Holy moly, wat is die lekker. Iedereen aan tafel die ik die pizza aanraad is verkocht na een hap. In Bali gaan er ook wat ongezonde(re) ingrediënten op en de bodem is gemaakt van normaal pizzabeslag. Maar ik zou I Love Health niet zijn, als ik niet voor een ‘gezonde’ optie zou gaan. Dus pakte ik mijn rol Vers Spelt Pizzadeeg erbij…. En de rest staat hieronder!

Lees verder op www.ilovehealth.nl

Geplaatst op 28 april 2017 door ilovehealth