Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een broodje kaas in de ochtend, gun ik mezelf die paar minuten extra tijd voor een gezonde start. Als ik echt heel veel haast heb dan ga ik voor een snelle gezonde smoothie (die ik soms al de avond van te voren maak) en als ik wat langer de tijd heb (lees: 10 minuten) dan ga ik bijvoorbeeld liever voor een gezonde omelet met appel & kaneel of havermout pannenkoekjes met daarop plakjes banaan & granola. Vooral die gezonde omelet met appel en kaneel is een echte aanrader! Bomvol eiwitten, makkelijk te maken en met de smaak van appeltaart. Heer-lijk. Ook ben ik gróót fan van ontbijtcakes. Ik schuif regelmatig op zondag een gezonde cake in de oven waar ik dan de aankomende drie dagen mee ontbijt. Althans, dat is de bedoeling. Vaak is de cake na twee dagen al op, want Louen (2) vindt het ook heerlijk om met een plak gezonde cake te ontbijten. En ja, daar verstoppen we natuurlijk stiekem groenten in ;) Net zoals bij mijn roze pannenkoekjes van biet en de gezonde wortel pancakes!

Hieronder vind je een lijst met mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten. Van gezonde cakes tot aan smoothies, crumbles, voedzame pannenkoeken en makkelijke broodjes gemaakt van havermout. Geniet ervan!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 07 maart 2023 door beaufood