Mexicaanse Taco’s met Draadjesvlees

Niet schrikken. In dit recept gebruik ik rundertong! En ja, zo’n tong ziet er echt uit als een tong, maar dan heel erg groot. Ik bestelde ‘m online (van een grasgevoerde koe natuurlijk) omdat ik had gehoord dat dit echt heel erg lekker vlees is.

Let op: Mocht je het idee van een rundertong je he-le-maal niet aanstaan, dan kun je ook gewoon riblappen of ander stoofvlees gebruiken, want dat is echt net zo lekker. Instructies vind je hieronder.

Nou, ze hadden gelijk! Gestoofde rundertong maakt echt ontzettend zacht en mals draadjesvlees wanneer je het op de juiste manier bereidt. Moeilijk is het niet, maar je moet geen zwakke maag hebben. Dat idee dat ik een tong in mijn handen had gaf me aan de ene kant wel een beetje rillingen, maar aan de andere kant is het ook ontzettend mooi om alle delen van een dier op te kunnen eten.

Wanneer ik vlees koop, dan wil ik dat het van goede kwaliteit is (lees er hier alles over). En ik wil niet dat een dier wordt geslacht zodat ik alleen de biefstukjes op kan eten, en dat de rest af wordt gedaan als minderwaardig. Vaak zijn het juist de ‘bijzondere’ stukken vlees die nog het lekkerste of het meest voedzaam zijn ook.

Reden genoeg om ook orgaanvlees te eten dus, maar ook wat vaker stoofvlees, of aparte delen zoals de tong!

Ik at er heerlijke, zelfgemaakte guacamole bij én tostones (recept voor de tostones vind je hier).

Ingrediënten (voor 4 personen)

Draadjesvlees:

  • 1 rundertong (ca. 1,5 kg) – of 1,5 kg stoofvlees
  • 2 uien, in kwarten
  • 1 bol knoflook, gehalveerd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el kokosolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 4 el verse peterselie, fijn gesneden
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • Peper en zout
  • 1 limoen, in kwarten gesneden
  • 8 stevige slabladeren

Guacamole:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • Sap van ½ limoen
  • 2 el verse koriander, fijn gesneden
  • Snuf zout

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 13 september 2016 door eetpaleo