Mexicaanse rijst met chorizo

Dit Mexicaanse rijst recept is een fijne eenpanner. Lekker, gemakkelijk en ook nog eens met weinig afwas. Wij gebruiken er een flinke hapjespan voor, dus haal die maar vast uit de kast. De rijst kook je gaar in tomatenblokjes, de rijst neemt de smaak van de tomaten op waardoor het gerecht nog lekkerder wordt. Bij dit Mexicaanse rijst recept voeg je lekker veel verse groenten toe; knapperige stukjes paprika, gemengde bonen en voor de smaak fijngehakte ui. Om het gerecht nog meer smaak te geven voegden wij er plakjes chorizo aan toe. Die zijn het lekkerste wanneer je ze even kort aanbakt in de pan. In het recept maken we gebruik van bonen uit blik. Je kunt hele lekkere mixen kopen van witte bonen, kidneybonen en mais, maar kijk zelf wat je lekker vindt. Doe ze als laatste in de pan, schep even om en proef of de bonen warm zijn. Wanneer je ze te lang laat koken verliezen ze hun stevigheid en worden ze vaak een beetje melig.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 13 mei 2021 door UitPaulinesKeuken