
Yes, het weekend staat weer voor de deur! En dat betekent dat het tijd is voor comfortfood... Sinds ik de fastfood friday in het leven heb geroepen, sta ik elke keer weer te stuiteren om aan de slag te gaan met een lekkere, makkelijke weekendmaaltijd. Je kunt deze Mexicaanse nacho ovenschotel natuurlijk vanavond al de oven inschuiven, maar eigenlijk kan ie wat mij betreft elke weekenddag. Mijn idee van fastfood in het weekend is een eenvoudig zelfgemaakt gerecht, dat heus niet altijd zo gezond is, maar waar je wel heel blij van wordt. Nou, dat lukt wel met deze schaal vol lekkers!

Als ik de reacties van jullie zo lees, dan is het wel duidelijk dat een makkelijke maaltijd in het weekend zeker wordt gewaardeerd. Mooi! Het draait uiteindelijk allemaal om balans. Ik vind het heerlijk om mijn weekend te beginnen met een snackmaaltijd, gewoon snel en eenvoudig, en het liefst een gerecht waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan. Komt helemaal goed met dit recept, de oven doet het meeste werk! Kan ik mooi nog even op de bank ploffen - of de keuken opruimen #yeahright...
Het idee voor deze nacho ovenschotel komt trouwens van Suzanne, en ik vind het geniaal! Ik had haar recept voor dit ultieme weekendvoer al een paar keer voorbij zien komen, en móest er gewoon een keer mee aan de slag. Uiteraard hield ik mij niet strikt aan haar recept, dat is volgens mij genetisch bepaald, ik ben gewoon te eigenwijs voor het opvolgen van de instructies van anderen. Dus voegde ik nog wat kidneybonen en mais toe, ingrediënten die wat mij betreft niet mogen ontbreken in een Mexicaans gerecht. Ook gebruikte ik nog wat extra kruiden, maar dat lees je allemaal in het recept wel. Ik zou zeggen, zet de oven maar aan!
Lees verder op www.mindyourfeed.nl
Geplaatst op 27 mei 2016 door mindyourfeed