Mexicaanse maissoep (vegan)

Ik kocht laatst heel enthousiast een berg maiskolven zonder te weten waar ik ze eigenlijk voor wilde gebruiken. Ik grilde er een paar (a la dit recept met parmezaan en koriander :D) en van de rest.. maakte ik deze lekkere Mexicaanse maissoep! Hij is lekker zoet door de mais en romig door een scheutje kokosmelk. Daardoor is hij ook meteen vegan voor de liefhebbers onder ons. Omdat een beetje pit toe te voegen maakte ik een eenvoudige topping van olijfolie en gerookt paprika poeder. Ze verkopen tegenwoordig van die leuke metalen potjes pikant paprika poeder bij de Appie (zie foto).

Om deze soep extra vullend te maken kun je bijvoorbeeld kikkererwten of zwarte bonen toevoegen. Koop in dat geval gekookte erwten of bonen uit pot, giet ze af en verwarm ze mee met de soep. Om er helemaal een Mexicaans feest van te maken kun je er ook deze lekkere nacho’s met geitenkaas en guacamole bij maken.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 01 april 2017 door beaufood