
De laatste tijd ben ik regelmatig op de Mexicaanse tour. Dat komt denk ik omdat ik de gerechten uit de Mexicaanse keuken altijd zo lekker zomers vind. De vrolijke kleuren, intense smaken, de zon begint gelijk te stralen en ik hoor de mariachi al spelen. Oh sorry, draaf ik nu door?! Nou ja, je begrijpt wat ik bedoel! Koken doe ik niet alleen met ingrediënten, maar ook met gevoel, dat geeft een maaltijd pas écht smaak! Ook Mexicaanse gerechten kun je natuurlijk prima zelf kruiden, daar heb je echt geen pakjes burrito mix voor nodig. Ik vertel je vandaag welke Mexicaanse kruiden ik standaard in mijn kruidenla heb staan, en laat ik je zien dat Mexicaans koken zonder pakjes en zakjes helemaal niet zo lastig hoeft te zijn.
Eerder deelde ik al mijn tips voor Italiaanse kruiden en Oosterse smaakmakers met je, en ik denk dat met deze Mexicaanse kruiden erbij elk kruidenkastje al behoorlijk compleet is. Natuurlijk zijn er nog heel wat keukens die specifieke kruiden gebruiken, denk aan de Noord Afrikaanse keuken, of juist de Indische of Franse keuken, maar met de lijstjes die ik tot nu toe heb gedeeld kom je echt een heel eind. Losse kruiden voor een bepaald gerecht kun je natuurlijk altijd kopen, maar als je een goede basisvoorraad hebt dan grijp je nooit mis. Dan kun je altijd zelf een maaltijd in elkaar zetten, zonder pakjes en zakjes that is...
Lees verder op www.mindyourfeed.nl
Geplaatst op 06 juli 2016 door mindyourfeed