Mexicaanse Hamburgers

Deze Mexicaanse hamburgers zijn weer eens wat anders dan de ouderwetse bal gehakt (ook lekker ;)). Mexicaanse kruiden meng je makkelijk zelf en kun je werkelijk overal voor gebruiken. Voor een goed gevulde frittata, een roerbakschotel of om deze lekkere Mexicaanse hamburgers mee te maken!

De bloemkool ‘broodjes’ maken het geheel af maar je kunt natuurlijk ook portobello’s als broodje gebruiken of ze gewoon zo oppeuzelen. De simpele tomatensalsa geeft een lekkere frisse smaak bij de pittige hamburgers. En van de grill zijn ze dubbel zo lekker!

Het recept voor de bloemkoolbroodjes vind je hier.

Ingrediënten

  • Het ‘deeg’ uit het recept voor Bloemkoolbroodjes
  • + ½ el Mexicaanse kruiden
  • 500 gram gehakt
  • ½ rode paprika
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 ei
  • 2 el kokosmeel
  • Zeezout naar smaak
  • Vet om in te bakken
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Optioneel; 2 el verse koriander
  • Blaadjes sla

MEXICAANSE KRUIDEN:

  • 1 tl Chili poeder
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl uien poeder
  • ½ tl oregano
  • 2 tl paprika poeder
  • 1 ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl zwarte peper
  • Snuf kaneel
  • Snuf nootmuskaat

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 31 juli 2017 door eetpaleo