Gevulde paprika’s zijn niet alleen gezond en ontzettend lekker. Het is ook nog eens makkelijk en snel klaar te maken. Je kunt volop variëren met paprika’s. Denk bijvoorbeeld aan gevulde paprika’s met een mengsel van tonijn en avocado, paprika’s gevuld met quinoa en rundergehakt of voor de vegetariërs onder ons: gevulde paprika met aardappel, tomaat en hazelnoten.
Onderstaand het recept voor met couscous en kip gevulde paprika’s uit de oven. Een groot voordeel van dit gerecht is dat het makkelijk eerder op de dag voor te bereiden is. Kook de couscous en de overige ingrediënten en laat het geheel afgedekt afkoelen in de koelkast. Op die manier hoef je de paprika’s alleen nog maar te vullen en in een ovenschaal in de oven te plaatsen zodra de gasten er zijn.
Porties: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Doe 150 gram couscous, 2 el krenten en 1 gesnipperde teen knoflook in een kom en overgiet ze met 3 dl kokendhete bouillon (van bouillonblokje). Laat het geheel afgedekt wellen. Snijd ondertussen de 4 oranje paprika’s doormidden en blancheer ze 5 minuten in een pan met kokend water. Laat ze goed uitlekken en zet ze vervolgens op een bakplaat, met de openingen naar boven. Roer 250 gram gare kip (in blokjes), 1 el fijngesneden oregano en wat zout en peper door de couscous. Snijd de overgebleven bovenste delen van de paprika in blokjes en roer dit ook door de couscous.
Vul de halve paprika’s met het couscous mengsel en verdeel de 100 gram verkruimelde feta over de paprika’s. Grill de paprika’s 10 minuten onder een matig hete grill, tot ze door en door heet zijn en mooi kleuren. Serveer de gevulde paprika’s met een salade. Geen inspiratie? Bij de gezonde recepten van FitGirl vind je recepten voor bijpassende salades.