Meringue taart met room en tropisch fruit

Het is voor een meringue taart vooral belangrijk dat je de eiwitten goed van het eigeel scheidt. Doe je dit niet dan krijg je de eiwitten niet goed stijfgeklopt. Wanneer je niet zo zeker bent van dat eiwit scheiden doe het dan even apart van de eiwitten die je al gescheiden hebt. Klinkt logisch niet? En niet overmoedig worden want voordat je het weet zit er toch een druppeltje eigeel in. Dan moet echt alles opnieuw. Houd je ook de onderstaande minuten aan om te alles te mixen. Het is echt een hufterproof recept wanneer je de stappen goed opvolgt.

Wanneer de meringues in de oven staan heb je het zware werk gehad! Even de room kloppen en het fruit mooi snijden. Laat de meringues wel goed afkoelen voordat je de room er op smeert! Eventueel kun je de meringue taart ook nog decoreren met eetbare bloemen.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 07 augustus 2018 door UitPaulinesKeuken