Mason Jar Salade met Garnalen

Wanneer ik een lunch meeneem dan wil ik die eigenlijk zo makkelijk mogelijk houden. Maar hij moet ook heel lekker zijn en liefst een beetje spectaculair. Zo’n lunch waarvan je écht geniet, een lunch die je eventjes uit de sleur van alledag haalt omdat deze gewoon zo ontzettend goed smaakt. De meeste mensen denken dat ze daarvoor urenlang in de keuken moeten staan, maar niets is minder waar (gelukkig). Vul simpelweg een Mason Jar met gezellige laagjes groenten en een proteïnebron, doe er een dressing apart bij en vlak voor je gaat eten hussel je alles door elkaar. Et voilá: een Mason Jar Salade.

Door te switchen tussen de soorten groenten die je gebruikt, de proteïnebron en de dressing kun je echt elke dag een andere salad-in-a-jar maken. Dat verveelt toch nooit? Paleo lunchen wordt echt leuk zo.

Een nieuw boek!

Over lunches gesproken… Mijn nieuwe boek Paleo Lunch komt al bijna uit!! Dat is echt zo’n magisch moment. Nietsvermoedend je mailbox openen, en dan een mailtje zien van het bedrijf wat mijn boeken verstuurt. Nog steeds niet beseffend dat dit misschien over mijn nieuwe boeken gaat. En dan… Blijkt dat alle boeken al geleverd zijn! Nou, ik kan je vertellen dat mijn hart dan enigszins op hol slaat en ik eigenlijk direct in de auto wil stappen om tussen de boeken te gaan liggen en ze vervolgens mee te nemen.

Een boek maken is echt veel werk maar tegelijkertijd geeft het een ontzettend voldaan gevoel wanneer het af is. Je kunt je dus voorstellen dat ik werkelijk niet kan wachten om dit boek aan iedereen te laten zien. Op 27 september kun je het boek pas officieel bestellen via mijn webshop, maar vandaag geef ik je alvast een preview van één van mijn favoriete recepten uit het boek.

Alle recepten in Paleo Lunch (meer dan 80!) zijn natuurlijk glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Bijna alle lunches in het boek zijn heel makkelijk mee te nemen; ideaal voor naar je werk, onderweg, naar school, noem het maar op. De tijd dat Paleo lunches saai begonnen te worden is voorgoed voorbij met dit boek.

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 100g cocktailgarnalen
  • ¼ tl gemberpoeder
  • Snuf chilipoeder
  • Peper en zout
  • 75g rode kool, geraspt
  • 75g wortel, geraspt
  • ½ koolrabi, geschild en geraspt
  • 3 el verse munt, fijn gesneden
  • 3 el verse koriander, fijn gesneden

Dressing:

  • 2 el cashewpasta
  • 2 el kokosmelk
  • 2 el limoensap
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Snuf zout

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 28 september 2017 door eetpaleo