Marokkaanse kikkererwtensalade

Een echt Mediterrane keuken is de Marokkaanse keuken. Gezond, makkelijk en smaakvol. En de kruiden die worden gebruikt zijn altijd verrassend. We zijn altijd op zoek zijn naar recepten die makkelijk en snel te maken zijn én toch vers en gezond. Daarom hebben ze bij Urban Superchefs speciaal voor ons een Marokkaanse kikkererwtensalade gemaakt. Deze salade zit bomvol goede voedingsstoffen, eiwitten en smaak!

Marokkaanse kikkererwtensalade

De salade is volledig vegetarisch, althans als je als vegetariër wel gewoon kaas eet. De kikkererwtensalade moet namelijk feta hebben als ingrediënt. Zonder is gewoon niet hetzelfde. En in combinatie met de kikkererwten, paprika én verse platte peterselie, waan je je echt in de straten van Marokko.

Informatie

Gerecht: vegetarisch / salade / bijgerechten
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten, uit blik en goed afgespoeld
  • 1 rode ui, in reepjes gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnzaad, gemalen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el goede kwaliteit olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Handvol platte peterselie, fijngehakt
  • Handvol koriander, fijngehakt
  • 125 gram feta, verkruimeld
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

De Marokkaanse kikkerewrtensalade is écht heel makkelijk. Doe alle ingrediënten, behalve de feta en de kruiden, in een kom en meng goed. Verkruimel ten slotte de feta over de salade en bestrooi met de verse fijngehakte kruiden. Meng nog een keer heel licht en serveer de Marokkaanse kikkererwtensalade met een goed stuk vers brood.