HHMM hamburgers. En dan niet de vieze diepvries hamburgers (die naar karton smaken), maar lekker zelfgemaakte. Van goed (grasgevoerd) rundergehakt. Daar worden wij heel blij van! Maak ze eens met een kruidige Marrokaanse twist.

Tja, het is een hele mond vol, de naam van dit recept. Maar zoals je weet houden wij nu eenmaal van koken. En nee, niet van ingewikkelde lif-lafjes, maar van makkelijk. Dus ondanks dat het er ingewikkeld uitziet, en moeilijk klinkt is dit gerecht zo te maken hoor.
We kopen regelmatig rundvlees pakketten en grasgevoerd rundergehakt via een fokbedrijf hier in Brabant. Man wat een verschil is dat met vlees uit de supermarkt! Dag en nacht, echt waar. Oneindig veel meer smaak!! En ook nog eens een stuk gezonder en (ook heel belangrijk), net zo duur als supermarktvlees omdat je het direct bij de bron kan kopen.
Eigenlijk is alles lekker wat je met dat grasgevoerde gehakt maakt. Maar een goede hamburger gaat er altijd wel in!
Om het een Marokkaans tintje te geven heb ik gebruik gemaakt van rode ui, knoflook en koriander en wat kruiden. De mineola's maken het helemaal af. Echt heerlijk! Als ze niet in het seizoen zijn als je dit wilt maken kunnen mandarijntjes of zoete sinaasappels ook trouwens.
Maak overigens maar meteen wat extra burgers voor in de vriezer (of op een later moment in de week).
Zoals je ziet eten we hier geen broodjes bij. Als je dat lekker vind (en je goed op gluten/granen reageert) kan dit natuurlijk wel. Niet voor niets is ons motto: do what works for you. Wij halen onze koolhydraten het liefst uit andere bronnen, zoals deze zoete aardappel frietjes.
Ook lekker hierbij: een portie rijst, dat je ook op smaak kan maken met dezelfde râs al hânout kruiden.
PS Dit recept is niet alleen paleo-proof maar ook FitFood30-proof!
,
Geplaatst op 06 juni 2016 door lovefitfood