Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie!

Glutenvrij en gezond bakken, daar heb je een flinke dosis aan creativiteit voor nodig én een beetje kennis want niet alle glutenvrije ingrediënten matchen even lekker bij elkaar. Je wilt natuurlijk wel dat je cake lekker smeuïg is en je taart perfect van smaak. En daar was daar ineens Marike van Oh My Pie, koningin van de glutenvrije taarten, cakes en koekjes! Marike heeft coeliakie en in plaats van te mokken bij alles wat ze niet kan eten kookt en bakt ze erop los. Ik kan uit ervaring zeggen dat ze ontzettend lekkere recepten bedenkt want ik heb er al een aantal gemaakt. En ze waren allemaal zó lekker.. Daarom was ik ook super blij dat Marike aankondigde een eigen Oh My Pie kookboek te gaan maken.

En daar ligt hij dan te shinen op mijn keukentafel. De persoonlijkheid van Marike spat ervan af en ik kan niet anders zeggen dat ik intens vrolijk word van dit boek. Pak dit boek erbij als je zin hebt om een verjaardagtaart te bakken, een heerlijk ontbijtje of een hartig tussendoortje. Dit boek is de bakbijbel voor iedereen die gezond en glutenvrij wil genieten. Bedankt Marike voor dit prachtige boek!

Deze mango taart met amandelbodem van Oh My Pie! komt uit Oh My Pie kookboek. De bodem smaakt geweldig en is gemaakt van amandelmeel en havermout met daarbovenop een vulling van yoghurt, verse mango en een zuurtje van citroensap. Het originele recept is lactosevrij, maar ik gebruikte in dit geval gewoon normale yoghurt. Echt, MAAK deze taart :D

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 05 maart 2017 door beaufood