Mango-sinaasappel kwarktaart

Weet je wat nu het leuke is van deze kwarktaart? Dat je hem gerust als tussendoortje kan eten, of kan gebruiken als basis voor een volwaardige maaltijd (eet het als toetje na een lekkere groentesoep bijvoorbeeld). Een kant-en-klare kwarktaart zit vaak vol toegevoegde suikers of andere rotzooi, maar deze niet!

Daarnaast gebruikte ik gelatinepoeder om de kwarktaart op te laten stijven. Nu kende ik vroeger wel de felgekleurde gelatine puddinkjes die m’n moeder wel eens maakte met van die instant zakjes. Uiteraard gebruik ik die niet in dit recept, maar rundergelatine van Great Lakes. Ben je vegetariër dan is agar agar ook een goede optie (bij de grotere supermarkten is dit verkrijgbaar.

Wist je dat gelatine is erg gezond is? Zo draagt het onder andere bij aan een gezonde huid (zowel stevigheid als elasticiteit), en stevige botten, tanden, haren en nagels. Reden te meer om af en toe eens (zelfgemaakte) runderbouillon te eten/drinken of een goede kwaliteit gelatinepoeder in gerechten te verwerken. En trust me, zo lekker als in deze frisse mango-sinaasappel kwarktaart, zal niemand daarover klagen!

Liefs,
Sjanett

PS En je hebt helemaal gelijk: voor deze kwarktaart hoef je de oven niet aan te zetten. Ik ga dus nog maar even verder met het verzinnen van andere lekkere baksels


Kook tijd
30 min

Totale tijd
30 min

Porties: 8

Ingrediënten
Voor de bodem:

  • 6 Medjoul dadels, ontpit
  • 50 gr noten (ik gebruikte een mix van macadamiseer en amandelen)
  • 70 gr havermout
  • 40 gr kokosolie, gesmolten
  • Snufje zeezout

Voor de vulling:

  • 250 gr mango, in blokjes (bv uit de vriezer)
  • 2 sinaasappels (1 ter garnering)
  • 3 el honing
  • 2 el gelatine poeder
  • 3 el water
  • 1 tl vanille poeder of merg uit 1 stokje
  • 800 gr magere kwark
Klik hier voor het recept.

Geplaatst op 11 februari 2017 door lovefitfood