Mango Lassi Parfaits

Mijn favoriete feestdag van het jaar komt er alweer aan!! Jawel, het is bijna Kerst. Nouja, terwijl ik dit schrijf duurt het nog precies 45 dagen voor het Kerst is, maar dat is toch al heel snel. Toch? In de tussentijd kun je in ieder geval deze Mango Lassi Parfait alvast testen als dessert.

Voor mij is Kerst dit jaar extra bijzonder, voor de allereerste keer heb ik namelijk een heus Paleo Kerst magazine mogen maken. Een tijdschrift wat he-le-maal vol staat met de lekkerste feestelijke recepten. Helemaal Paleo natuurlijk. Zodat je dit jaar iedereen kunt verrassen met een gezonde maaltijd. Eens kijken wie er allemaal door heeft dat het kerstmaal in kwestie deze keer gezond is. Ome Jan misschien? Of je schoonmoeder?

Wil jij die uitdaging aan gaan? Dan kun je Paleo Kerst nu alvast bestellen! Bestellen kan HIER. <– aanrader trouwens, dit nummer mag je niet missen

Samen zijn met Kerst

Voor mij gaat Kerst om samen zijn, om gezelligheid. En om het samen delen van een maaltijd. Ik vind het heel erg krom dat we Kerst met zijn allen als een (vr)eetfestijn benaderen, het perfecte excuus om helemaal los te gaan met alles wat ongezond is. Noem me idealistisch, maar je wil toch nog veel vaker Kerst vieren? Waarom zou je jezelf dan vol stoppen met ongezonde voeding? Is de buikpijn en het onzekere gevoel over jezelf het waard achteraf? Ik kan het me niet voorstellen. En geloof me, ik heb dat óók lang gedaan dus ik weet hoe het voelt.

Voor ik hier nog lang over door ga kom ik toch nog even terug op gewoon lekker eten. Ik kan het uren en uren hebben over een gezonde mindset rondom voeding, niet echt het meest geschikte gesprek om te hebben tijdens het kerstdiner trouwens! Lekker eten dus. Omdat je met Kerst deze keer wél goed voor jezelf wilt zorgen, en ook voor je naasten die bij je komen eten.

Dat hoeft niet te betekenen dat je saaie salades op tafel zet, of gestoomde broccoli (wie maak je daar nou blij mee?). En het betekent al helemaal niet dat je geen dessert neer kunt zetten. Deze Mango Lassi Parfait is de perfecte afsluiter van een gezellig en lekker kerstdiner! Hij is ook snel klaar trouwens, dat scheelt jou als kok weer stress in de keuken.

Maak ze mooi!

Een dessert is natuurlijk extra bijzonder wanneer je het mooi serveert. Kortom; besteed daar ook wat aandacht aan. In dit geval gebruikte ik de mooiste wijnglazen die ik ooit heb gevonden – van Dille & Kamille. Ik drink geen wijn, maar wilde ze toch echt hebben. Leuk om desserts in te doen dus.

Bovenop strooide ik nog wat gehakte pistachenootjes (zonder zout trouwens, want zout is in dit geval niet zo lekker) én gedroogde rozenknopjes. Mooi zijn ze hé? Rozenknopjes kun je nog eten ook. Deze haalde ik ook bij Dille & Kamille. Ik word overigens niet door ze gesponsord 😉

Mango Lassi Parfaits

En dan, het recept! Deze staan niet voor niets op de cover van het Kerst magazine, ze zijn echt heel lekker. Ga jij ze proberen??

Ingrediënten

  • 400g mango, in blokjes
  • 2 bananen
  • 2 el arrowroot
  • 600g kokosyoghurt
  • 2 el honing
  • ½ tl vanillepoeder
  • ¼ tl gemalen kardemom
  • 4 el gehakte pistachenoten
  • Optioneel: gedroogde rozenknopjes

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 27 november 2017 door eetpaleo