Deze mango kipsalade is heerlijk fris, kruidig en zoet tegelijk. Het is een fijn gerecht bij een brunch, om mee te nemen naar je werk, naar een picknick of waar dan ook. Een rijpe mango maakt het gerecht lekker zomers, vooral in combinatie met de verse peterselie.
Mayonaise uit een potje is in de meeste gevallen helaas gemaakt met zonnebloemolie, wat niet Paleo is. Daarom raad ik aan om zelf je mayonaise te maken, dan weet je zeker wat erin zit. In principe is het helemaal niet moeilijk, maar je moet er wel even wat geduld en precisie voor hebben. Ik heb er een heel makkelijk recept voor, dat eigenlijk niet kan mislukken: supersnelle mayonaise maken in 1 minuut.
Voor deze salade is het handig als je de kipfilets een dag van tevoren al gaart; of als je een kip roostert en daar een deel van over houdt, kun je de restjes in deze mango kipsalade verwerken. Verder kun je natuurlijk de salade op smaak brengen hoe jij zelf wilt. Je kunt nog extra groenten als komkommer of avocado toevoegen als je wilt.
Ingrediënten
Geplaatst op 14 augustus 2017 door eetpaleo