Kaffir limoen. Zo’n leuk ingrediënt wat je vooral vaak tegen komt in Aziatische gerechten. Ikzelf vind het een heerlijke smaakmaker in curry’s en andere stoofschotels en ik heb dan ook altijd een flinke voorraad in de vriezer liggen.
In de meeste recepten gebruik je echter alleen de bladeren van de kaffir limoen (ook wel djeroek poeroet genoemd). Ik vroeg me altijd al af of de kaffir limoen 0ok vruchten zou dragen, gezien de naam. Vorige week ontdekte ik het antwoord: ja! Tijdens een tripje naar de Hanos zag ik ineens kaffir limoenen liggen. Ze lijken op limoenen, maar dan met een geribbeld uiterlijk.
Uiteraard kon ik het niet laten om twee exemplaren mee te nemen, dat moest ik gewoon proberen.
Voordat je nu afhaakt omdat je denkt dat dit recept alleen met kaffir limoen gemaakt kan worden: deze taart is net zo lekker met gewone limoenen.
Eerst liet ik de limoenen een week in de fruitschaal liggen. Met zoiets wilde ik niet overhaast aan de slag gaan want het resultaat moest natuurlijk wel lekker worden. Op internet kwam ik ook niet zo veel informatie tegen behalve dat je deze vruchten goed in kon maken (dat was ik nou net niet van plan..) dus besloot ik maar gewoon wat te doen. Een taart, met tropische ingrediënten. Net zoals ik ooit de mangopudding met chocolade-gembersaus maakte. Ook al zo’n lekkere combinatie.
De kaffir limoenen zelf smaken iets bitterder dan gewone limoenen, en dan met name het rasp. Dat is echt behoorlijk bitter, zodanig dat mijn gezicht er een beetje van vertrok. In combinatie met zoete mango en kokos is dat echter heel erg lekker. Daarnaast zaten de vruchten echt helemaal vol met zaadjes; ik als ‘ik wil alles thuis kweken’-fanaat heb deze zaadjes natuurlijk meteen in wat potjes met aarde gestopt in de hoop dat ze op gaan komen. Ik ben benieuwd..
Ingrediënten
Taartbodem:
Vulling:
Geplaatst op 17 april 2017 door eetpaleo