Een smaakvol, culinair en feestelijk hapje. Brioche toast met makreel paté! Lekker als voorgerechtje of als borrelhap. Je kunt de paté van makreel in een glazen potje op tafel serveren met toastjes erbij, maar persoonlijk vind ik de combinatie paté en getoast brioche brood echt fantastisch lekker. De makreel paté heeft een lekker romig vetje (makreel + roomkaas = heaven) en een frisse touch van citroenrasp en verse dille. Dit gaat echt héél goed samen met zoet brioche brood. Vooral als je de plakken even kort toast in een koekenpan.. En zei ik al dat deze paté van makreel binnen vijf minuten op tafel staat?
Zelf paté maken is heel eenvoudig. Er zijn heel veel verschillende recepten voor paté maar meestal is de vuistregel dat paté vet en lever bevat. Klinkt niet heel smakelijk he? Maar dat is het wel! Toch gooi ik het met mijn paté recept over een heel andere boeg. In plaats van lever gebruiken we namelijk gerookte makreelfilet. Meng gerookte makreelfilet met roomkaas, citroenrasp en verse dille en binnen vijf minuten staat er een zelfgemaakte en super smaakvolle paté op tafel. Het allerfijnste? Na een dag in de koelkast is hij nóg lekkerder. Maak hem dus gerust een of twee dagen van te voren.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 25 december 2023 door beaufood