Maismuffins met tomaat

Als je ziek bent, heb je vaak helemaal geen trek, terwijl juist dan gezond eten zo belangrijk is. En dat hoeven geen grote maaltijden te zijn. Neem nou deze heerlijke kleine hartige muffins, die gaan er altijd wel in. Ook als je kiplekker en kerngezond bent overigens. Het recept komt uit het boek Eten & leven met kanker van Joke Boon, waar ik gisteren over schreef. Dat staat vol met eetlustopwekkende recepten. “Muffins ken je misschien niet als een hartig gerecht.” schrijft ze erbij. “Toch lenen ze zich heel goed voor hartige ingrediënten. Een hartige muffin of plak hartige cake is erg lekker als snack of bij een kom soep. De yoghurt zorgt voor een zachte, aangename structuur.”
Ze zijn zowel eiwitrijk als vezelrijk, maar vooral dus: erg lekker.

RECEPT Maismuffins met tomaat en kappertjes

Nodig voor 8 stuks:
125 g volkorenmeel
125 g bloem
50 g mais (uit blik)
75 g zongedroogde tomaat (potje, op olie)
50 ml olie uit datzelfde tomatenpotje
60 g kappertjes
350 g (soja)yoghurt
2 eetl pompoenpitten
15 g bakpoeder
1 knoflookteen
2 volle eetl edelgistvlokken
1 theel gerookte-paprikapoeder
½ theel zout

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 17 juni 2025 door Koken met Karin