De suiker in drop wordt vervangen door zoetstof om het dropje toch zoet te laten smaken. Deze zoetstoffen hebben minder invloed op je bloedsuikerspiegel dan gewone suiker. Dat wilt zeggen dat het glucose gehalte in je bloed niet heel hoog wordt.
In de suikervrije dropjes wordt er gebruik gemaakt van maltitolstroop en steviolglycosiden als zoetstof. Steviolglycosiden is afkomstig van steviaplant. De zoetkracht van stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan suiker en er hoeft dan ook niet veel van gebruikt te worden in een product. Het bijkomstige gunstige effect is dat stevia geen calorieën levert en dus ook geen koolhydraten bevat. De maltitolstroop die gebruikt wordt in suikervrije drop valt onder de polyolen. Polyolen zijn koolhydraten die gebruikt worden als suikervervangers. Maltitol heeft een glycemische index van 35. Tafelsuiker heeft een glycemische index van 65 dat betekend dat suiker de bloedsuikerspiegel meer verhogen dan maltitol. Maar maltitol verhoogd dus wel degelijk de bloedsuikerspiegel. Daarnaast levert maltitol ook calorieën, maar minder dan tafelsuiker waardoor dit product vaak wordt gebruikt bij afslank producten 1.
Lees verder op www.FoodSisters.nl
Geplaatst op 08 december 2017 door Foodsisters