Maaltijdsalade met meloen, huttenkase en parmaham

Meloen met parmaham is een al jaren bij veel restaurants een vast onderdeel op de kaart. We toverden deze gouden combinatie om tot een heerlijke maaltijdsalade met meloen, huttenkase en parmaham. Perfect voor warme zomeravonden of als lunch. Nog een leuk weetje over Parmaham: Het is één van de weinig vleeswaren waar geen conserveringsmiddelen of additieven aan toegevoegd mogen worden. De ham bestaat dus enkel uit varkensvlees en zout :-).

Maaltijdsalade met meloen, huttenkase en Parmaham

Deze maaltijdsalade maak je in een handomdraai. Voor deze versie gebruikte ik veldsla, omdat het wat zachter van smaak is dan ijsbergsla en nootachtiger dan kropsla. Naar mijn idee is dit lekkerste combinatie met de ham en meloen. De huttenkase zorgt voor een goede portie eiwitten en neemt heerlijk de smaak op van de balsamico. Heb je die gainz ook weer binnen ;-P.

Van deze maaltijdsalade maak je een volwaardige maaltijd door hem te combineren met bijvoorbeeld een geroosterde volkoren- of spelboterham. Of, ook altijd lekker, gebruik de salade als vulling voor een zelfgemaakte wrap. Op deze site en in ons boek vind je verschillende recepten daarvoor.

Heb je dit recept gemaakt of een eigen versie gemaakt? Laat het weten in de comments! Leuk voor ons en andere FitFoodies.

Liefs,
Maaike

Klik hier voor het recept.

Geplaatst op 31 oktober 2017 door lovefitfood