Maak kennis met Tsipouro, een soort Griekse ‘tapas’ uit Volos

Een van de leukste dingen aan reizen vind ik het ontdekken van ‘eigen’ dingen/gebruiken van een plek, helemaal als het met eten en drinken te maken heeft. Aperitivo in Italië, saté kambing bij een warung op Bali of vis die net uit de zee komt bij een zaakje aan zee op Aruba. Ook Griekenlandheeft z’n eigen gebruiken, en in de verrassend leuke stad Volos ontdekte ik hét lokale lunch/borrel ding: tsipouro.

Misschien ken je het anijs-achtige drankje ouzo wel; dat wordt vaak als aperitief gedronken. Tsipouro lijkt er heel erg op, al zijn er twee soorten: een met anijs en een zonder. Die laatste staat op Kreta dan weer bekend als raki (niet te verwarren met de Turkse raki, want dat is weer de Griekse ouzo). Snap je het nog?

Lees verder op www.goodfoodlove.com

Geplaatst op 01 juni 2017 door goodfoodlove