Ken je dat; vol goede moed koop je zo’n grote kilozak met winterpeen. Je verwerkt hier en daar wat wortels in een gerecht. Knaagt er af en toe eentje op als tussendoortje. Maar toch lijkt die zak met wortels niet op te gaan! Inmiddels liggen ze al een week of wat in de koelkast en het wordt wel tijd dat ze op worden gegeten.
Hoe je dat doet? Simpel! Maak er gewoon een lekkere wortelsalade van. Even raspen in de foodprocessor. Wel zo handig, anders sta je een half uur te raspen met de hand. De kans is dan ook nog groot dat je pleisters nodig gaat hebben en na afloop moet je misschien even dweilen omdat er meer wortelrasp naast de kom terecht is gekomen dan erin. Of ben ik de enige die dat heeft??
Ok, met geraspte wortels als basis kun je eigenlijk heel veel kanten op. Voeg er bijvoorbeeld wat andere groenten aan toe, of verse kruiden, of fruit en natuurlijk een lekkere dressing. Zo voegde ik wat peterselie en granaatappel toe en dat was echt een groot succes. Deze wortelsalade is in ieder geval het proberen waard! Zorg er vast voor dat je een lekker grote kom vol maakt, dan kun je er een paar dagen van eten.
Ingrediënten (2-4 porties)
Dressing:
Geplaatst op 08 februari 2017 door eetpaleo