Luxe Pompoen-Chocolade Cheesecake (paleo & vegan)

Het plan was eigenlijk om gewoon een pompoentaart te maken.. Maar toen begon ik me wat meer uit te leven. Een extra laagje leek me leuk. En ach laat ik daar vooral ook nog wat chocolade doorheen doen. Voor ik het wist had ik een super-de-luxe cheesecake gemaakt, gewoon omdat het kon! Ik heb er geen seconde spijt van gehad, want oh, wat is deze taart LEKKER!

Rondom de lancering van mijn nieuwste boek Paleo Traktaties heb ik natuurlijk heel wat foto’s op Instagram gedeeld van zó veel lekkere baksels (echt waar, het is lastig kiezen). In diezelfde tijd maakte ik een afspraak voor een proeftraining bij een personal trainer. Spannend, want ik heb al een hele tijd niet meer ‘echt’ gesport. Wandelen doe ik veel. Survivalrun training doe ik af en toe. Maar dat is het dan ook wel. Mij hoor je niet klagen natuurlijk, want beide vind ik echt heel leuk. Maar ik zou best wel graag wat meer regelmaat willen qua beweging en er is ergens dat stemmetje wat zich afvraagt wat mijn lichaam nu eigenlijk allemaal kan. Kortom: ik besloot er voor te gaan.

Ware het niet dat de trainer in kwestie op één van die Instagram-foto’s reageerde met de vraag of ik iets lekkers mee wilde nemen. Nu heb ik niet veel excuses nodig om iets lekkers te gaan bakken, dus de avond voor de training dook ik nog even lekker de keuken in. Deze taart was het resultaat!

Ingrediënten

Bodem:

  • 200g walnoten
  • 200g Medjool dadels, zonder pit
  • 1 tl speculaaskruiden

Vanille-Chocoladelaag:

  • 300g cashewnoten
  • 120 ml kokos- of amandelmelk
  • 60 ml ahornsiroop
  • ½ tl vanillepoeder
  • 85g kokosolie, vloeibaar
  • 100g chocolate chips

Pompoenlaag:

  • 300g pompoen, in blokjes gesneden
  • 125 ml kokos- of amandelmelk
  • 50g witte amandelpasta
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 100g kokosolie, vloeibaar

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 24 december 2016 door eetpaleo