
De zomer vind ik bij uitstek hét seizoen om te lunchen zonder brood. Wat mij betreft is er niks mis met een bammetje hoor. Alleen ben ik gek op variatie en groente. Om die reden wissel ik de lunch af. De ene keer een boterham, de andere keer een salade zolang er maar groenvoer in voor komt. Zo eet je iedere keer wat anders. Een feestje voor je smaakpupillen en je lijf krijgt allerlei verschillende vitamines en mineralen binnen.
Meestal eet ik een salade als lunch. Mijn kijk op salade is door het boek Super Salade (link) compleet verandert. De basis is vaak bladgroente, een andere groente, eiwitten in de vorm van ei, kaas, kip of peulvruchten, eventueel een portie koolhydraten (couscous, bulgur etc) en een topping. De salade maak ik helemaal af met verse kruiden uit de tuin en een goede dressing. In de basis probeer ik te kiezen voor 5 ingrediënten zonder de dressing. Lekker makkelijk dus.
Lees verder op www.lekkeretenmetlind.nl
Geplaatst op 21 juli 2016 door linda