Luister naar je lichaam

Ieder mens is uniek. Natuurlijk zijn er trainingsdoelen die gelijk zijn aan die van een ander. Maar het is niet mogelijk om voor iedereen in Nederland één schema op te stellen. Iedereen moet zelf in de gaten houden wat voor hun werkt. Om gezond te leven en onze doelen te bereiken moeten we ervoor zorgen dat we ons lichaam iets beter in de gaten houden. Luister naar wat jouw lichaam je vertelt.

Ieder mens is uniek.

  • Uniek in het ontvangen van opdrachten.
  • Uniek in het verwerken van deze opdrachten.
  • Uniek in het uitvoeren van bepaalde bewegingen.
  • Uniek in het maken beweging op een bepaalde snelheid.
  • Uniek in het uitvoeren van een bepaalde techniek.
  • Uniek in het omgaan met tegenslagen en de mate van mentale weerbaarheid.
  • Uniek in het hebben van de ‘drive’ om het gestelde doel efficiënt te bereiken.

Het verschil moet er zijn

Sommige verschillen zijn genetisch bepaald en weer andere verschillen zijn ontstaan door aangeleerd gedrag, grotendeels bepaald door de omgeving waarin iemand opgroeit (gezin, woonplaats, woonomstandigheden, gezondheid en andere sociale aspecten). We zijn allemaal anders. En daarom is het van belang dat de te nemen stappen naar het gestelde doel door sporter en trainer samen uitvoerig besproken worden. Een schema moet zorgvuldig opgesteld worden en resultaten moeten regelmatig geëvalueerd worden om succesvol te kunnen zijn en de trainingen leuk, haalbaar en toch intensief te houden.

Luister naar je lichaam

Wees jezelf en probeer iedere dag een betere versie van jezelf te zijn door het stellen van persoonlijke doelen en te kijken naar je eigen capaciteiten. Probeer niet ‘short-term’ te denken maar ga met een goed doordacht plan aan de slag. Blessurevrij trainen en gezond presteren is het allerbelangrijkste. Dat zorgt ervoor dat je een levensstijl voor jezelf creëert die op lange termijn vol te houden is.