Low-carb Paleo Dolmas

Dit recept maakt ongeveer 20 paleo dolmas; heel leuk om als hapje op tafel te zetten of als lichte lunch voor twee personen. Wanneer je van pittig houdt, zou je een halve theelepel chilivlokken aan de vulling toe kunnen voegen, of vervang de rozijnen eens door gedroogde cranberries.

Het recept vraagt om 20 druivenbladeren, maar houd er rekening mee dat een blad kapot kan gaan en dus niet goed meer te vullen is. Neem daarom altijd extra druivenbladeren mee, in de meeste gevallen worden ze ook in grote aantallen verkocht.

Ingrediënten

  • Rundergehakt - 300g
  • Bloemkool - 300g, geraspt of fijngemalen tot een rijst-achtige structuur
  • Rozijnen - 75g
  • Pijnboompitten - 20g
  • Gedroogde Tijm - 1 el
  • Zout - 1 tl
  • Kaneel - 1 tl
  • Gemalen Komijnzaad - 1 tl
  • Gemalen Korianderzaad - ½ tl
  • Kardamom - ¼ tl
  • Druivenbladeren - 20 stuks
  • Citroen - 1 stuk, in partjes

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 11 augustus 2017 door eetpaleo