Dus jij wilt je lunch weleens anders dan anders maken? De salades komen je neus nog nét niet uit namelijk, maar je hebt ook geen idee wat je dan wél kunt maken. Speciaal voor jou (of voor ieder ander die gewoon lekker wil eten) heb ik deze loempia bowl met pulled chicken gemaakt. Klinkt misschien ingewikkeld, maar geloof me wanneer ik je vertel dat deze heel erg gemakkelijk te maken is.
Mijn inspiratie komt, zoals de naam al doet vermoeden, van de loempia, maar dan zonder het knapperige jasje. En ook zonder lading taugé, want daar houd ik niet zo van. Wat je dan wél in deze bowl vindt, is een combinatie van heerlijke, knapperige groenten samen met avocado, frisse kiemen, cashewnootjes en een heerlijke pulled chicken. Vooral die kip is mijn favoriet. Ik weet natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om groenten te eten, maar als ik alleen deze pulled chicken zou hebben zou ik ook een gelukkig mens zijn. Met de avocado misschien, want dat maakt alles nog net wat beter.
Hoe je die kip maakt? Su-per-sim-pel! Je legt de kip in de slowcooker (stap 1). Je schenkt de zelfgemaakte woksaus eroverheen (stap 2). Zet de slowcooker aan (stap 3). Paar uurtjes wachten (stap 4, dit is de moeilijkste stap). En als vijfde stap trek je de kip uit elkaar met 2 vorken. Er zijn zelfs mensen die pulled chicken maken met een mixer, zoek maar eens op YouTube, maar ik kan je niet aanraden om dat te proberen. Dat wordt nogal een… chaos. Je wilt tenslotte niet de stukjes kip een maand later nog achter een of ander kastje terug vinden.
Klaar voor het recept? Ik ben echt heel benieuwd wat je er van vindt! Laat je het me weten als je deze hebt geprobeerd? Je vindt dit recept trouwens ook in Paleo Magazine nummer 1 van 2018, het speciale challenge nummer.
Ingrediënten
Geplaatst op 05 januari 2018 door eetpaleo