Loaded zoete aardappel fries met cheddar en miso-mayonaise

Zin in een vette hap maar géén zin in dat lamlendige gevoel dat je erbij cadeau krijgt? Dan zit je hier goed: deze loaded zoete aardappel fries zijn namelijk precies wat je op zo’n moment craved! Voedzaam maar toch lekker fout fast food-ish. Een hele maaltijd, maar zeker niet te zwaar. Goed gevuld, maar hartstikke vega. Ik ben dol op dit soort creaties want ja, hé, je verwacht het niet maar ook ík heb wel eens zin om de frituur aan te slingeren, me onder te dompelen in suikers of een vette snack thuis te laten bezorgen. Maar jij en ik weten allebei dat je je daar niet (altijd) beter door gaat voelen. Met deze loaded zoete aardappel fries stil je de lekkere trek gegarandeerd, maar hou je het een beetje binnen de perken. (Of: hou je nog plek voor een toetje, dat mag natuurlijk ook hè ;) ) Ook vertel ik je hoe je de miso-mayonaise voor erbij maakt, want die was uitzonderlijk goed!

Loaded zoete aardappel fries met miso-mayonaise

Ja, ik heb er weer een nieuw favorietje bij hoor: miso-mayonaise. Het bekt niet alleen lekker, het is ook echt om je vingers bij op te eten, zo verrukkelijk. Miso is een dikke pasta van gefermenteerde sojabonen, zout en granen. Fermenteren betekent ‘gecontroleerd rotten’. Dat klinkt alles behalve smakelijk, maar juist dat fermentatieproces geeft deze pasta extreem veel smaak. De zogenaamde vijfde smaak (naast zoet, bitter, zout en zuur), welteverstaan: umami. En dat is een mega lekkere toevoeging aan allerlei Aziatische gerechten, maar dus ook aan bijvoorbeeld sausjes of dressings. Door een klein beetje miso en rijstazijn te mengen met wat mayo, maak je een supersmaakvolle saus voor over deze loaded zoete aardappel fries. Of voor bij één van onderstaande gerechten, ik weet zeker dat het daar ook fantastisch bij matcht!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 10 april 2022 door beaufood