Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo’n kruidig knispertje op een gerecht vind ik gewoonweg héérlijk. Ik was vorige week vanwege een campagne al heel even in de paassferen. En toen bedacht ik mij, hoe leuk zou het zijn om een eenvoudige gezonde eiersalade om te toveren tot een luxe variant die lekker de show steelt op tafel? Bij het ontbijt, lunch of uitgebreide brunch. Ik ben namelijk gék op eiersalade. Herstel: zelfgemaakte gezonde eiersalade. Dus niet die bakjes vol troep uit de supermarkt. De lekkerste eiersalade maak je namelijk heel makkelijk zelf en hieronder vertel ik je hoe!

Gezonde eiersalade

De lekkerste eiersalade maak je heel eenvoudig met gekookte eitjes, volle yoghurt en een likje mayonaise. Ook een snufje kerriepoeder, wat vers gehakte bieslook en een gesnipperd rood uitje mogen natuurlijk niet ontbreken. Nu kun je de gekookte eitjes met een vork fijnprakken, maar ik gebruik hiervoor liever een ouderwetse pureestamper. Dan is de boel binnen een paar tellen geprakt! De gezonde eiersalade verdeel je vervolgens over een mooi bord en top je af met plakjes gerookte zalm, tuinkers en avocado. En de gebakken uitjes natuurlijk, voor dat lekkere knispertje. Serveer de loaded eiersalade met toast of stokbrood.

Tip: je kunt de eiersalade prima een een of twee dagen van tevoren maken!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 10 maart 2023 door beaufood