
De linzen kook je in een stoofpan. Het is ook eigenlijk een stoofgerecht. De linzen kook je in 20 minuten gaar. Voordat je aan de slag gaat controleer je even wat voor een soort linzen je hebt. Ik gebruikte groene linzen. Linzen uit een blik zijn niet geschikt voor dit recept, na 20 minuten blijft er niets meer van de linzen over, dat is echt niet lekker. Koop dus gedroogde linzen. Eerst fruit je een ui en knoflook in de stoofpan, daarna voeg je de linzen toe, de kerstomaatjes en dan stoof je alles met bouillon in 20 minuutjes gaar. Laat een beetje afkoelen, voeg de semi gedroogde tomaatjes aan het linzensalade recept toe en verkruimel de geitenkaas er over. Lekker met boerenbrood!
Ingrediƫnten voor 4 personen 125 gr groene (gedroogde) linzen 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 500 ml groentebouillon 4 takjes trostomaten 10 semi gedroogde tomaatjes 10 groene olijven (zonder pit), gehalveerd 150 gr verse geitenkaas 4 takjes verse tijm Peper en zout naar smaak 2 el olijfolie Eventueel: boerenbrood voor erbij
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 06 maart 2018 door UitPaulinesKeuken