
Ken je paneer trouwens al? Dit is Indiase kaas, gemaakt van volle melk. Paneer komt van het woord ‘panir’, wat kaas betekent. Bij de Indiër bestel ik altijd een curry met paneer, ik vind dit zo lekker! Nooit aan gedacht om dit zelfs eens te maken, ik wist niet eens dat paneer in de supermarkt verkrijgbaar was. Tot ik het in het schap zag liggen, naast de halloumi! Blij meisje!
Paneer is super makkelijk om te maken. Je kunt het meekoken in de curry, of even grillen en toevoegen aan de curry. Wanneer je deze meekookt, trekken de kruiden helemaal in de paneer. Ik krijg meteen weer trek bij het uitschrijven van dit recept…
Deze linzen-pompoen curry is heerlijk kruidig. Dit komt doordat je de gedroogde linzen bereid in kokosmelk, bouillon en de kruiden.
De curry serveer ik met naanbrood. Kun je lekker dippen! Toch liever feta in plaats van paneer, zoals in het originele recept? Verkruimel deze dan op het bord over de warme curry heen.
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 30 oktober 2018 door feelgoodbyfood