Linzen-olijven burgers met tzatziki


Linzen-olijven burgers met tzatziki

Zelf (vegetarische) burgers maken is een stuk makkelijk en sneller gedaan dan je denkt. Vooral als je een foodprocessor hebt. Alle ingrediënten meng je in de foodprocessor, een eitje er door en je hebt je zelfgemaakte kruidige burger ‘beslag’.

Ik bak de burgers altijd even op hoog vuur om en om en gaar ze daarna verder in de oven. Dan krijg je heerlijke burgers met een krokant laagje.

Variatietip: Kaas liefhebber? Meng 100 gram feta door de burgers of grill plakjes halloumi kaas om de burgers mee te beleggen.

Liever geen noten? Je kunt de walnoten weglaten.

Dit heb je nodig (2 grote burgers)

200 gram linzen (uit blik)
50 gram walnoten
1 ei
4 eetlepels olijfolie
20 gram havermout
10 zwarte olijven
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 theelepels komijn
halve theelepel cayenne
peper en zout
2 broodjes naar keuze

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 09 april 2020 door feelgoodbyfood