
Op woensdag is het weer eens tijd voor een kidsfavoriet. Het eerste idee dat in mij opkomst is pasta. Een penne met gehakt en tomatensaus kunnen jullie zelf wel verzinnen. Maar wat als je graag een dagje geen vlees wilt eten? Hoe maak je dan een pasta? Na het succes van de spaghetti met champignonsaus, ben ik op zoek gegaan naar een nieuw vegetarisch recept. Het is een linzen bolognese pasta geworden boordevol smaak.
Bij het woord linzen alleen, zie ik mensen nogal eens hun neus optrekken. Ik ben er dol op en het is een heerlijke vervanger voor vlees. Dit product staat standaard in mijn voorraadkast. De structuur lijkt op gehakt en het zorgt voor een bite in de pasta saus. De basis voor de vegetarische bolognese saus is soffritto (Italiaans). Dat is langzaam gebakken ui, wortel en bleekselderij. Hmm, alleen de geur al die opstijgt uit de pan. Vervolgens geeft elke Italiaanse mama haar eigen draai aan de saus. De soffritto is bijvoorbeeld met nog wat knoflook en tomaten de start van menig Italiaans recept.
Vervolgens heeft de basissaus weinig extra smaakmakers nodig. Ok, eerlijk is eerlijk. Er komt geen pasta bij ons op tafel zonder Parmezaanse kaas.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 15 maart 2017 door linda