Na rood, oranje, geel, groen, blauw en indigo ben ik in mijn kleurige eetserie aan het einde van de regenboog beland, bij violet, oftewel paars. In de vorige aflevering was blauw al een lastige, maar paars mag er ook wezen. De aubergine? Die is na bereiding zelden nog paars. Rode kool dan? Die is immers juist eerder paars dan rood. Maar kom op, het is mei, we zijn klaar met die kolen. Toevallig stuitte ik laatst in Frankrijk weer eens op de Vitelotte Noir. Een tikje langwerpige aardappel met dikke, bijna zwarte schil waaraan hij zijn bijnaam ‘truffelaardappel’ te danken heeft. Belangrijker: van binnen is hij prachtig knalpaars en dat levert uiteindelijk fruitellakleurige lila puree op. De hypermarché had ook bieten (ja natuurlijk, bieten! Hoe kon ik die nou vergeten, qua paars) plus beeldschone coquilles Saint-Jacques, nog in de schelp. En dat dus gewoon in de supermarkt. Dit zijn momenten waarom ik me afvraag waarom ik nog niet geëmigreerd ben.
Maar dit terzijde.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 28 februari 2021 door KokenmetKarin