
Twee weken geleden heb ik zooo'n onwijs leuke dag gehad. Met een handje foodbloggers reisden we af naar Oisterwijk om onder begeleiding van Robèrt van Beckhoven een gerecht te koken in de Leerfabriek. De uitdaging was om lekker en eenvoudig recept te maken met behulp van de Quooker. Je weet wel, die kokendwaterkraan. Nu was ik daar echt de perfecte kandidaat voor want ik heb serieus nog nooit in mijn leven met zo'n kraan gewerkt, dus super leuk om uit te proberen! Ik kwam er laatst een tegen bij iemand thuis en toen kreeg ik hem met mijn blonde hoofd niet eens open waarna ik hem maar gelaten heb voor wat het was. Tijdens de presentatie in de Leerfabriek kwam ik erachter dat er een veiligheidssysteem op zit (voor kinderen en mensen zoals ik) waardoor je er niet met een handeling kokend heet water uit krijgt. Handig! Ik koos ervoor om gepocheerde zalm te maken met geblancheerde groene asperges en een simpele antiboise.
De Quooker is dus een kraan waaruit kokend water komt a 100 graden. Nooit meer wachten dus op de waterkoker voor een kop thee. Tijdens het koken kwam ik erachter dat ik dit ding dus echt HEEL graag in de keuken wil. Je bespaart ten eerste al heel wat tijd doordat je niet hoeft te wachten tot het water aan de kook komt. Een kopje thee zetten duurt letterlijk drie seconden en voor gepocheerde zalm heb je bijvoorbeeld niet eens je gasfornuis nodig. Je bespaart hierdoor water én energie. Wisten jullie trouwens dat de Quooker een oer-Hollands product is? Er zijn tientallen jaren overheen gegaan voordat vader Henri en zijn twee zoons de kraan perfect werkend kregen en vandaag de dag wordt de kraan in maar liefst een op de vijf nieuwe keukens geplaatst.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 07 juni 2016 door beaufood