Let's get spicy: chilipeper

Houd jij ook wel van een beetje pit? Dan gebruik je ook vast en zeker regelmatig wat chilipeper in je gerechten. Wij in ieder geval wel! Nu kun je natuurlijk heel gemakkelijk gedroogde chili gebruiken, maar wij kiezen juist voor vers. Het geeft lekker veel pit en spicy eten helpt je bijvoorbeeld als je verkouden bent of als je niet helemaal lekker bent. En met onze handige tip heb je altijd verse chilipeper in huis!

Antioxidanten
Chilipepers zitten vol antioxidanten, caroteen en flavonoïden. Het zijn echte vitamine C bommen, want ze bevatten twee keer zo veel vitamine C als een sinaasappel. Maar ja, je eet van een chilipeper meestal geen grote hoeveelheden… Ze staan erom bekend dat ze de stofwisseling stimuleren en je sweet cravingsonderdrukken. En ze zouden zelfs als natuurlijke pijnstiller werken.

Met mate
Wij ondervonden laatst nog dat té veel chilipeper ook zo z’n nadelen heeft; tintelende en pijnlijke lippen en tranende ogen bij het eten van een Vietnamees broodje. Dus chilipeper yes! Maar wel met mate ;-)

Lees verder op www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 29 maart 2017 door glow