LEMON SHORTBREAD

Eén koekje smaakt altijd naar meer. Daarom heb ik ze deze keer maar extra groot gemaakt. Ze worden verkocht als ronde koekjes, maar ook wel eens in repen (bars) of zoals ik nu gedaan heb in in een taartvorm. De smaken variëren enorm,er bestaan choco versies, carrot cake koekjes, gemberkoekjes en zoals ik nu gedaan heb lemon shortbread. Ik houd echt van citroen in baksels. Dat heb ik vroeger van mijn oma geleerd. Zij had altijd zo’n kant en klaar potje met een soort van citroenrasp met suiker. Volgens mij wordt het nog steeds verkocht. Kennen jullie het? Zelf gebruik ik met name de rasp van een biologische citroen. Deze geeft zoveel smaak af. Heerlijk!

Shortbread is heel easy om te maken. Het wordt gemaakt volgens de 1, 2, 3 methode. 1 deel suiker, 2 delen boter en 3 delen bloem. Ik houd echt van zulke makkelijke basisrecepten. En dan kan je zelf volop variëren. Ik heb nu alweer zin om met een andere variatie aan de slag te gaan. Ik denk aan iets met chocola en karamel. Klinkt goed he? To be continued..

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 21 augustus 2017 door UitPaulinesKeuken