Lemon posset met shortbread

Heb je het kerstdiner al rond? Of wordt het zoals elk jaar toch maar weer gewoon gourmetten? Als je nog een toetje zoekt: dit oersimpele citroendessert is een heerlijk frisse afsluiter.

Op een feestelijk diner ter ere van een kookboeklancering zat ik aan een grote tafel met allemaal mensen die ik niet kende. Rechts van mij een vrolijke jongedame die bij het voorstelrondje zei dat ze helaas geen Dutch sprak. Toch bleek ze hier al vijftien jaar te wonen, samen met haar Nederlandse vriend, maar met hem sprak ze altijd Engels. Ach ja, dat hoor je vaker. Was het in haar werk dan niet lastig? vroeg ik. Welnee, ze runde een restaurant, en al haar personeel was eveneens buitenlands, dus ook daar was Engels de voertaal.

Helaas was ik toen zo onverstandig om op te merken dat ik het best ergerlijk vind dat ik in de Amsterdamse horeca steeds vaker word aangesproken in het Engels. Mijn leuke tafeldame reageerde als door een adder gebeten, want we moeten onze handjes fijn knijpen dat er überhaupt personeel wil werken in de horeca. Dat überhaupt zei ze natuurlijk niet, want alles ging nog steeds in het Engels.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 21 december 2022 door KokenmetKarin