Lemon curd trifle met meringue

Lemon curd trifle met meringue – kan het nog kerstiger dan dit? Nauwelijks, denk ik. Dit is echt een knáller van een kerstdessert. De grote glazen schaal staat om te beginnen al prachtig op tafel. Het is een echte eye catcher met die verschillende laagjes zachte cake, zoetzure lemon curd, room en creamy meringue. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak gehad, want ook die is mega goed. Fris, zoet, romig, zacht… Juist door de verschillende laagjes, texturen en smaken is het een ideale afsluiter van een uitgebreid kerstdiner. Hoe vol je ook zit, van deze laagjes wil je koste wat kost een hapje proeven.

Lemon curd trifle

Het leuke van dit kerstdessert: hoe groots je uitpakt, heb je zelf in de hand. Heb je weinig tijd, dan gebruik je kant-en-klare cake en lemon curd. Heb je zin om ‘m from scratch zelf op te bouwen, dan maak je ook deze laagjes van de trifle helemaal zelf. Dat raad ik je absoluut aan: zelfgemaakte lemon curd is ontzettend eenvoudig om te maken maar echt zo zo zó lekker. Ik had dat nog nooit eerder gemaakt (om de een of andere reden dacht ik dat het heel ingewikkeld was) maar er ging een wereld voor me open! Je doet de ingrediënten samen in een pannetje en blijft roeren tot het de gewenste dikke substantie heeft. That’s it!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 22 december 2022 door beaufood