Lekkere pastasalades voor bij de BBQ

Al wordt er maar een beetje mooi weer voorspeld, dan is het al gauw tijd om de barbecue naar buiten te halen! Want hoe heerlijk en gezellig is het om lekker buiten te genieten van slow food, het zonnetje en goede gesprekken?! Of je nu vlees en vis eet of liever alleen groenten en vega producten op de BBQ slingert, een salade is er áltijd lekker bij. Deze twee pastasalades voor bij de BBQ zijn makkelijk om te maken, en zitten vol lekkers. Enjoy!

Verfrissende orzosalade met venkel en appel
Orzo is een lekker lichte pastasoort. Hoewel traditioneel bedoeld om door de soep te doen, doet deze pasta het juist heel goed in een salade. In combinatie met fruit en venkel krijg je een heerlijk frisse en zomerse salade.

Bereiding
Kook de orzo gaar zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Snijd in de tussentijd de venkel in flinterdunne reepjes (of rasp deze) en bewaar wat van het loof (het groen van de venkel) voor de garnering van de salade. Snijd ook de appels in kleine stukjes. Hak de olijven kleiner en meng de venkel, appel, olijven en afgekoelde pasta goed door elkaar. Maak een dressing van olijfolie en sinaasappel- en citroensap en hussel alles goed door. Voeg nog wat extra peper en zout en toe. Hak het venkelloof fijn en garneer de salade ermee. Brokkel de walnoten erover en klaar is je frisse orzo salade!

Lees verder op www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 08 juni 2016 door glow