
Mole. Hét woord voor een Mexicaanse dipsaus. Er zijn behoorlijk wat uiteenlopende mole’s (guacamole is de bekendste). Maar er is één ding wat ze allemaal verbindt: ze bestaan uit weinig ingrediënten en zijn dus simpel te maken. Perfect.
Het leuke aan een mole is dat je er gemakkelijk je eigen draai aan kunt geven. Experimenteer eens met een paar van de Mexicaanse basisingrediënten en bekijk wat je ermee kunt doen in combinatie met andere groenten of kruiden. Aangezien de mole vaak nogal dik van structuur is kun je hem ook gemakkelijk gebruiken als een spread voor op je cracker of geroosterde boterham. Ideaal!
In dit geval gaan we voor een lekker frisse velderwten mole. Gemaakt van avocado, jonge velderwten, magere yoghurt, tabasco, gedroogde dragon en limoensap. De erwten, dragon en limoen zorgen voor een frisse smaak. De tabasco geeft het een beetje extra pit. Heerlijk op een rijstcracker én low calorie. Wat wil je nog meer.
Lees verder op www.glowmagazine.nl
Geplaatst op 17 januari 2018 door glow